Kovametalliterät

Betek

Saksalaisen Betekin kovametallitapit, tappiterärungot, kovametalliterät ja muut kovametallituotteet ovat saaneet hyvän maineen suomalaisten tienhoitourakoitsijoiden keskuudessa.

Betekin kovametallituotteet valmistetaan volframikarbideista ja koboltista koostuvasta metallimatriisikomposiitista. Volframikarbidi on yksi maailman kovimmista, mutta samalla myös hauraimmista materiaaleista. Pehmeään kobolttiin yhdistettynä saadaan aikaiseksi metallimatriisikomposiitti, jossa yhdistyvät suuri kovuus ja kulutuskestävyys sekä äärimmäinen lujuus.

Kennametal

Yhdysvaltalainen Kennametal on kovametallituotteita valmistava yritys, jonka tuotteet kestävät iskuja ja erittäin kovaa kulutusta. Kennametalin tuotteiden salaisuus piilee heidän käyttämässään neitseellisessä volframikarbidissaa, joka ei ole siis koskaan kierrätettyä. Neitseellinen volframikarbidi on erittäin tasalaatuista, jolloin kovametallituotteille saavutetaan paras mahdollinen kulutuskestävyys.

AGCO Suomen valikoimasta löydät kovametallituotteet esimerkiksi tienhoitoon, jyrsintään, murskaukseen ja pellonraivaukseen