Innovaatiota ja luotettavuutta klapinteon ammattilaisille

Kotimaisia klapikoneita jo vuodesta 1977

Japa on vakiinnuttanut asemansa Suomen klapikonemarkkinoilla tarjoamalla asiakkailleen kestäviä ja laadukkaita polttopuukoneita jo vuodesta 1977. Menestys perustuu kotimaiseen ammattitaitoon, vuosikymmenten kokemukseen sekä jatkuvaan tuotekehitykseen. Japa on yksi ammattikäyttöön tarkoitettujen polttopuukoneiden markkinajohtajista ja koneisiin luottavat myös lukuisat vapaa-ajan käyttäjät.

Japan tarina alkoi pienimuotoisena perheyrityksenä ja vuosien saatossa se on kehittynyt merkittäväksi ja kansainväliseksi toimijaksi. Suuri askel matkalla oli fuusioituminen TP Silvaan, mikä vahvisti yrityksen markkina-asemaa entisestään ja mahdollisti laajemman tuotevalikoiman tarjoamisen asiakkaille. Kotimaisista klapikoneita valmistavista yrityksistä Japa onkin ollut nopeimmin kasvava brändi.

Tuotanto tapahtuu kotimaassa, mikä tukee paikallista työllisyyttä ja taloutta. Japalla työskentelee yli 40 osaavaa työntekijää kolmella eri paikkakunnalla: koneiden valmistus tapahtuu Ylistarossa sekä Haapajärvellä ja pulverimaalaus Laitilassa. Varaosien keskusvarasto sijaitsee Haapajärvellä ja jälkimarkkinointi Ylistarossa.

Yritys vie tuotteitaan useisiin maihin ja polttopuukoneet onkin suunniteltu kestämään erilaisia sääolosuhteita Espanjan lämmöstä Kanadan pakkasiin. Korkealaatuisista polttopuukoneista löytyy vaihtoehto niin mökkikäyttäjälle kuin ammattikäyttäjän tarpeisiin.

Turvallisuus avainasemassa

Japan polttopuukoneet on suunniteltu käyttäjänsä turvallisuutta ajatellen. Koneissa on erittäin kattavat suojat, automaattinen keskeytystoiminto sekä muita innovaatioita käyttäjän turvallisuuden takaamiseksi. Ketjusahakoneiden lisäksi valikoimasta löytyy muun muassa suurille tukeille suunniteltu hydraulihalkaisija sekä työskentelyä helpottavat puunnostimet, tukkipöydät ja puhdistusrummut. Esimerkiksi kotimaassa suuren suosion saanut Japa 365+ on aina varustettu hydrauliikan ulosotolla, mikä mahdollistaa monipuolisten lisälaitteiden, kuten lisäsyöttörullan ja rankatelineen, tukkipöydän tai markkinoiden parhaan puunnostajan käytön.

Perfect Clean™ -puhdistusjärjestelmä poistaa puista roskat tärinän avulla, taaten puhtaat polttopuut.

Asiakaspalveluun ja jälkimarkkinointiin panostetaan Japalla vahvasti ja yritys varmistaa nopeat toimitukset varaosille AGCO Suomen toimipisteisiin ympäri Suomen. Uutuutena ovat tulleet myös valmiit varaosapaketit, jotka ovat saatavissa AGCO Suomen myymälöissä.

Japan omat insinöörit panostavat tuotekehitykseen asiakasta kuunnellen. Koneita testataan ja päivitetään jatkuvasti. Vaikka yritys ei voi vielä paljastaa tarkemmin tulevia suunnitelmiaan, niin tulossa on mielenkiintoisia uusia tuotteita, jotka ovat parhaillaan testauksessa.

Perfect Split™ -halkaisuterää käytettäessä kone tunnistaa automaattisesti tarvittavat halkaisukerrat, minkä ansiosta tasalaatuisuus säilyy.

Japa osallistuu aktiivisesti erilaisiin messuihin ja tapahtumiin yhteistyössä AGCO Suomen kanssa. Tänä vuonna Japa ja AGCO Suomi osallistuvat yhdessä esimerkiksi Farmari-messuille, KoneAgriaan sekä Helsingin Maatalouskonemessuille.

Japa on myös saanut huomiota sosiaalisessa mediassa, missä se jakaa tietoa tuotteistaan ja tapahtumistaan rennolla otteella. YouTube-kanavalta löytyy ammattitaitoisia käyttöohje- ja opastusvideoita. Tilit löytyvät nimellä Japa Firewood Processors.

Teksti Heta Mäkivirta Kuvat Valtran arkisto

Lue myös