Uusiutuvaa polttoainetta saa AGCO Suomen varaosamyyjiltä

Neste MY Uusiutuva Diesel -poltto-ainetta ja polttoöljyä suoraan maatilalle

Sellaisenaan kaikkiin diesel-moottoreihin sopivat Neste MY Uusiutuva DieselTM – ja Neste MY Uusiutuva PolttoöljyTM -polttoaineet ovat saatavilla AGCO Suomen myyntipisteistä kaikkialla maassa. Nämä Suomen markkinalle sataprosenttisesti jäte- ja tähderaaka-aineista valmistetut Nesteen laadukkaat polttoaineet eivät sisällä perinteistä biodieseliä (esim. FAME tai RME) ja ‘drop-in’ tuotteina ne on helppo ottaa käyttöön laadusta tai työkoneen suorituskyvystä tinkimättä. Neste MY Uusiutuva Diesel ja Neste MY Uusiutuva Polttoöljy ovat myös ratkaisu yhä vastuullisempaan ja vähäpäästöisempään tuotantoon siirryttäessä, sillä niiden käytöllä yrityksen kaluston kasvihuonekaasupäästöt pienenevät keskimäärin 90 prosenttia* fossiiliseen dieseliin verrattaessa.

– Omien työkoneiden kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen voi aloittaa Nesteen uusiutuvilla polttoaineratkaisuilla heti. Ei tarvitse odottaa uutta teknologiaa tai että yhteiskunnan energiainfrastruktuuri muuttuisi. Neste MY Uusiutuva Diesel käy kaikkiin diesel-moottoreihin ja Neste MY Uusiutuva Polttoöljy soveltuu työkoneiden lisäksi myös rakennusten lämmitykseen. Biodieselistä Nesteen uusiutuvat polttoaineet eroavat valmistusprosessin ja kemiallisen koostumuksensa vuoksi. Ja suorituskykynsä sekä säilyvyyden suhteen ne ovat verrattavissa fossiiliseen dieseliin, kertoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

 Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoainetta on tankattu ensitäyttönä jo noin viisi miljoonaa litraa Valtran Suolahden tehtaalta valmistuneisiin traktoreihin vuodesta 2017 lähtien. Kymmenet tuhannet traktoria käyttävät ammattilaiset kautta maailman ovat saaneet mahdollisuuden siirtyä vaivattomasti pienempiin päästöihin tehokkuudesta tinkimättä.

Teksti ja kuvat Tommi Pitenius

*) Keskimäärin 90 % pienempi hiilijalanjälki koko polttoaineen elinkaaren ajalta, kun päästöjä verrataan fossiiliseen dieseliin. Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.

Ohjeita polttoainetilauksen vastaanottoon

 • Tee tilaus hyvissä ajoin ennen polttoaineen loppumista.
 • Varmista että koko tilattu määrä sopii säiliöihin.
 • Anna tilatessa tarkat tiedot toimituskohteesta sekä säiliönumeroista.
 • Avaa säiliöiden lukot tehtyäsi tilauksen, niin sinun ei tarvitse itse olla paikalla tilauksen saapuessa.
 • Tee tarvittaessa lumityöt ja hiekoita alue sekä autoa että kuljettajaa varten.
 • Varmista että alusta on tasainen ja kantava.
 • Säiliöt voivat olla korkeintaan 30 metrin päässä kuorman tuovasta autosta.
 • Jos liitin on yli 1,5 metrin korkeudessa, niin täyttö vaatii kaiteella varustetun työtason ja askelmat.
 • Tarkista että ylitäytönestin on kunnossa.
 • Purkuliitin on kaksituumainen uros nokkavipuliitin. Isommissa säiliöissä liitin voi olla kolmetuumainen.
 • Tarkista lopuksi saapuneen kuorman oikeellisuus, ota kuormakirja talteen ja lukitse säiliöt.

Lue myös