Valtra Collection

Kaupan päälle -lippiksistä kasvoi kansainvälistä liiketoimintaa

Traktorimyyjät ovat yli 50 vuoden ajan jakaneet eri traktorimerkkien lippiksiä markkinointimielessä, mutta Valtralla hommasta tehtiin vakavasti otettavaa, kansainvälistä toimintaa noin 20 vuotta sitten. Silloin perustettiin Valtra Collection ja sille nimitettiin täysipäiväinen tuotepäällikkö.

– Nykyisin suurin osa Valtra Collection -tuotteista menee muualle kuin Suomeen. Esimerkiksi logistiikassa ja hankinnoissa teemme yhteistyötä AGCO:n eri merkkien kanssa, kertoo Valtra Collectionin tuotepäällikkö Niina Vainio.

Suuri osa tuotteista valmistetaan Euroopassa, toisin kuin tekstiiliteollisuudessa yleensä. Esimerkiksi työvaatteet ja osa vapaa-ajan vaatteista tulee Dimexiltä, joka suunnittelee ne kotimaassa ja ne ommellaan Aasiassa tai Virossa. T-paitoja, lastenvaatteita ja muita vaatteita tilataan suomalaiselta Q-violta, joka teettää vaatteet Euroopan eri maissa. Saksalainen toimittaja Glam puolestaan teettää vaatteet pääasiassa Turkissa. Vauvojen vaatteet ovat kotimaisen Hilla Clothing:in suunnittelmia ja valmistamia. Tuotteet valmistetaan sertifioidusta luomupuuvillasta ja ne ommellaan Jyväskylässä. Polkutraktorit taas valmistetaan Saksassa tai Ranskassa.

– Suurin osa Valtra Collectionin 155 tuotteesta on minun valitsemiani, mutta joitakin tuotteita – kuten esimerkiksi laukkuja – teetetään yhdessä Fendtin ja Massey Fergusonin kanssa, niin päästään isompiin tuotantosarjoihin. Esimerkiksi turvatyövaatteita ei ole muilla AGCO:n merkeillä kuin Valtralla.

Kenties kuin Caterpillar?

AGCO:n eri Collectionit puhaltavat yhteen hiileen ja tavoitteena on kasvaa jonain päivänä ulos maatalousalalta, jopa samanlaiseen asemaan kuin Caterpillarin vaatteet.

– Se ei ole helppo tavoite, ei tapahdu hetkessä enkä tiedä pääsemmekö ihan sinne asti koskaan, mutta se on suunta. Alunperin Collectionissa oli lähinnä työvaatteita, mutta nykyisin esimerkiksi lastenvaatteita, leluja ja vapaa-ajanvaatteita kysytään paljon.

Valtra Collectionissa on viime aikoina kiinnitetty erityistä huomiota, että vaatteet, astiat, sähkölaitteet, lelut ja muut tuotteet täyttävät eri maiden vaatimukset turvallisuudelle ja terveellisyydelle. Eri maissa on erilaisia säädöksiä eri tuoteryhmille.

Vaatetehtailta Collection-tuotteet tulevat Valtran ulkoistettuun varastoon Säynätsalossa. Sieltä ne lähtevät Valtra-myyntipisteisiin eri puolille Eurooppaa ja myyntipisteistä asiakkaille. Verkkokauppaa varten on erillinen varasto Saksassa, josta tuotteet lähetetään suoraan asiakkaille.

Valtra Collection -verkkokaupasta on helppo tilata tuotteita. AGCO Suomen myyntipisteissä vaatteita voi sovittaa. Jos myymälässä ei ole haluttua tuotetta, niin varaosamyyjää voi pyytää tilaamaan sen. Tuote tulee sinne nopeammin kuin verkkokaupan kautta eikä siitä peritä postimaksua. Jos myymälässä sovittamasi vaate on sopiva niin voi luottaa siihen, että myös muut samankokoiset Valtra Collection -vaatteet sopivat itselle.

Niina Vainio


Lue myös