Jälkiasennettava kuormainvaaka

Kuormainvaaka helposti ja edullisesti vanhaankin traktoriin

Kuormainvaaka on traktorin lisävaruste, joka kasvattaa nopeasti suosiotaan. Nyt sellainen on helppoa jälkiasentaa myös vanhempaankin traktoriin. Valtran huoltopisteissä on tarjolla kaksi vaihtoehtoa: Q-companion tai Precision Lift & Load. Precision Lift & Load sopii SmartTouch-näytöllä varustettuihin Valtra-traktoreihin, Q-companion muihin Valtra-etukuormaintraktoreihin vuosimallista 2005 alkaen.

Kuormainvaaka on fiksu varuste monissa töissä. Punnitsemisen lisäksi se esimerkiksi tallentaa punnitustiedot, tarvittaessa se muistaa myös paikan ja ajan. Lisäksi kuormainvaaka lisää turvallisuutta, kun kuormaimelle voi esiasettaa esimerkiksi ylä- ja alarajat. Kuormainvaaka myös muistuttaa huolloista.

– Kuormainvaaka on nyt edullista jälkiasentaa vanhaankin traktoriin. Kuormainvaaka tarvitsee Ecu-ohjaimen, kaksi paine- ja kaksi asentoanturia etukuormaimen sisään sekä lisäksi Q-companion tarvitsee erillisen näytön ohjaamoon. Asennustyö voi viedä traktorimallista ja -varusteista riippuen noin 4–8 tuntia, lisäksi tulee varustepaketin hinta, kertoo AGCO Suomen varaosien markkinointipäällikkö Jari Luoma-aho.

Kuormainvaaka mittaa tarkasti myytävän viljan, soran, paalien, kuormalavojen tai muun materiaalin painon.

Lisää tarkkuutta ja helppoutta

Kuormainvaaka lisää kaiken etukuormaintyön tarkkuutta ja helppoutta. Paperiset muistiinpanot, silmämääräiset arviot kuorman painosta ja vahingot kuormaimen osuessa rakennuksen kattoon tai tökätessä maahan jäävät pois. Automaattinen vaimennus estää myös kuormaimen hydraulisylinterien iskeytymisen täysillä ääriasentoon. Kuormainvaaka sopii yhtä hyvin sekä maatalouteeen että urakointiin.

– En ole kuullut kenestäkään asiakkaasta, joka olisi pettynyt kuormainvaakaan. Kaikki jotka ovat sellaista käyttäneet haluavat sellaisen myös seuraavaan traktoriin.

Esimerkkejä kuormainvaa´an hyödyistä ja käyttökohteista:

  • Mittaa tarkasti myytävän viljan, soran, paalien, kuormalavojen tai muun materiaalin paino.
  • Pidä helposti kirjaa rehutaseesta EU- tai luomutarkastajaa varten, myös ajankohdista ja käyttöpaikoista.
  • Säädä kuormaimen alaraja niin, että saat helposti lastattua auman tai sorakasan pohjaa myöten ilman että kuormain kahmii mukaan maata.
  • Aseta yläraja niin, ettei etukuormain osu vahingossakaan navetan tai muun rakennuksen kattoon.
  • Sinun ei tarvitse enää muistaa ulkoa tai pitää kirjaa etukuormaimen rasvausväleistä ja kiristyksistä, kun kuormainvaaka muistuttaa niistä. Kuormain pysyy paremmassa kunnossa.
  • Paperille kirjatut muistiinpanot eivät enää huku, vaan tiedot löytyvät aina pilvipalvelusta.
  • Automaattinen ravistelutoiminto irrottaa jäätyneen tai muuten liettyneen materiaalin kauhasta.
  • Ääriasentojen vaimennus estää etukuormaimen iskeytymisen täysillä ylä- tai ala-asentoon. Tämä tekee työskentelystä miellyttävämpää ja säästää konetta.
  • Lumenaurauksessa aseta etukuormaimelle ja työlaitteelle tarkka asento, johon yhdistelmä palaa aina nappia painaessa.

Lue myös