Q-companion-kuormainvaaka on helppo jälkiasentaa

Kuormainvaaka mittasi isän painon kilon tarkkuudella

Jan ja Joni Schroderuksen isä epäili, ettei poikien Valtraan asennettu Q-companion-kuormainvaaka ehkä ole kovin tarkka. Isä komennettiin etukuormaimen kauhaan ja sen jälkeen kotona puntariin. Mittaustuloksessa oli eroa yhden kilon verran, vaikkakin isä epäili, että kumpikin vaaka näyttää aivan liikaa.

 – Ennen kuormat lastattiin silmämääräisesti katsomalla. Nyt esimerkiksi asiakkaan tie sorastettiin niin, että kilometrille levitettiin juuri sovittu määrä mursketta. Punnitusdokumentti lähetettiin urakan lopuksi asiakkaalle sähköpostilla, kertoo Jan Schroderus.

Kuormainvaaka on asennettu T194 Activeen, jossa on G7S-kuormain. Kone- ja metallipalvelu Schroderuksella on lisäksi käytössään T174 Active, T193 HiTech ja T151 Advance sekä Doosan 180 -telakaivinkone. Traktorit ovat erinomaisessa kunnossa. Koneiden kunnossapidosta kertoo jotain se, että niitä ajetaan sukkasillaan. Kengät siis jätetään oven sisäpuolelle tullessa. Ohjaamon oikeassa etukulmassa on itse tehty kiinteä pöytä, jolla on mm. 12 voltin uuni ruoan lämmittämistä varten. Ohjaamon vasemmassa takanurkassa taas on lisävarusteena tilattu jääkaappi.

Maataloutta, tienhoitoa ja maansiirtoa

Jan ja Joni Schroderus ovat käyttäneet jälkiasennettua Q-companion-kuormainvaakaa murskeen lastauksen lisäksi myös maatalousurakoinnissa. Painon lisäksi älykuormain näyttää työlaitteen kulman, mistä on suuri apu esimerkiksi trukkipiikkien kanssa.

Schroderusten maatilalla Vuolijoella luovuttiin elämistä muutama vuosi sitten, mutta pellot ovat yhä viljelyssä ja maatalousurakointia tehdään muillekin mukaan lukien kynnöt, kylvöt ja paalaus. Lumenaurausta, piennarniittoa ja muita tienhoitotöitä tehdään sekä kesäisin että talvisin.

– Tuulipuistojen rakentaminen on työllistänyt viime vuosina. Tälle seudulle on rakenteilla kaksi puistoa, joista toisessa on 24 ja toisessa 41 tuulimyllyä. Olemme mukana rakentamassa tuulipuistoja, kertoo Joni Schroderus.

Schroderukset tekevät myös metallitöitä. Sisun kuorma-autoista on tehty katkaisemalla yli kymmenen peräkärryä. Monet traktoreiden työkoneista, kuten kärryt, alaterä ja hiekoitusvaunu ovat itse tehtyjä. Kuormainvaaka on ollut hyödyllinen myös metallipajan töissä. 

– Eurolavoja nostaessa trukkipiikit ovat kapealla ja kuormainvaaka helpottaa kulman hahmottamista. Q-companion on todella helppo käyttää. Oikeastaan sitä osaa käyttää kuka tahansa, joka osaa käyttää älypuhelinta. Toki aluksi piti vähän tutkia mitä mistäkin valikosta löytyy, mutta käyttö ei ole vaikeaa. Tietysti kaikki eri kauhat pitää kalibroida kuormainvaa´an muistiin, mutta kalibrointia ei tarvitse uusia usein, kertovat Joni ja Jan Schroderus.

Q-companion asennettiin AGCO Suomen huollossa Kajaanissa, jossa Schroderukset käyttävät muutenkin traktoreitaan huollossa.

Q-companion on asennettu T194 Active -traktoriin, jossa on G7S-kuormain. Kuormainvaaka voidaan jälkiasentaa useimpiin alle kymmenen vuoden ikäisiin Valtroihin.

Lue myös