Käytetyn traktorin osto-opas | Osa 5 / 5: Käytetyn traktorin ostamisen jälkeen

Käytetty traktori on kovassa käytössä ollut työkone. Jos traktorilla on ikää esimerkiksi 10 vuotta, sillä on ajettu 10 000 tuntia ja sen hinta on viidesosa uuden traktorin hinnasta, ei voi myöskään olettaa, että se toimisi kuin uusi. Juuri tämän vuoksi käytetyt traktorit ovat edullisempia kuin uudet ja traktorin kunto näkyy sen hinnassa. Käytettynä ostettavassa traktorissa voi olla ostohetkellä vakaviakin vikoja, mutta ne eivät ole ongelma, kun ne on huomioitu hinnassa ja kumpikin osapuoli tietää ne.

traktorin jälkivarustelu ja työkoneiden sovitukset

Käytetty traktori vaatii usein varustelua tai jopa korjaamista. Jos ostaa traktorin merkkiliikkeestä, joka myy samoja traktoreita myös uutena, on usein mahdollista ostaa jälkivarustelua kyseisestä huollosta. Merkkihuolto osaa jälkiasentaa traktoriin monenlaisia varusteita, jotka ovat olleet alunperin kyseisen traktorin lisävarustelistalla.

Myös työkoneiden käyttö voi vaatia muutoksia esimerkiksi traktorin hydrauliikkaan, renkaisiin, etukuormaimen varustelevyyn, nostolaitteeseen tai vetolaitteeseen. Nämä muutostarpeet on kannattanut ennakoida jo käytettyä traktoria valitessa.

Henkinen ja rahallinen varautuminen ongelmiin

Kun ostaa käytetyn traktorin, niin kannattaa varautua myös ongelmiin sekä henkisesti että rahallisesti. Etenkin hyvin vanha traktori tulee todennäköisesti tarvitsemaan huoltoa ja korjaamista aika ajoin. Vanhaan traktoriin voi tulla yllättäen vakaviakin vikoja ilman, että niistä on ollut myyntihetkellä minkäänlaista vihiä. Jos on hankkinut viimeisillä rahoillaan käytetyn traktorin, niin yllättäen tuleva vaihteisto- tai koneremontti voi olla taloudellinen katastrofi.

Viisas käytetyn traktorin ostaja varautuu mahdollisiin korjaustarpeisiin jo ennakolta. Jos traktoria tarvitsee säännöllisesti, niin säästössä pitäisi olla aina muutamia tuhansia euroja yllättäviä korjaustarpeita varten. Hyvällä huollolla, viisaalla käytöllä ja huolellisella säilytyksellä voi ehkäistä teknisiä ongelmia. Käytetylle traktorille kannattaa todennäköisesti tehdä perusteellinen määräaikaishuolto pian hankinnan jälkeen, ellei huoltokirjassa ole merkintää vastikään tehdystä huollosta.

Onnellista ajoa ja tuottavaa työtä!

Käytetyn traktorin hankinnassa on monta huomioitavaa asiaa ja sudenkuoppaa, mutta lopulta suurin osa käytetyn traktorin kaupoista päättyy onnellisesti. Käytetty traktori on kustannustehokas vaihtoehto, kun työssä ei tarvita traktoriteknologian viimeisimpiä ominaisuuksia.

Käytetyllä traktorilla voi tehdä kannattavaa maataloustyötä tai urakointia, koska pääomakustannus on pienempi kuin uudella traktorilla.

Onnea käytetyn traktorin etsintään ja käyttöön!


LUE MYöS NÄMÄ!

AGCO Suomen Konepörssistä löydät laajan valikoiman vaihtotraktoreita.

AGCO Suomen vahvuus vaihtokonemyyjänä on koko maan kattava verkosto. Vaihtokonekaupat voi tehdä oman, tutun traktorimyyjän kanssa tai suoraan siellä pisteessä, missä vaihtokone on tarjolla. Lähin myyjä voi myös helposti käydä arvioimassa tulevasta vaihtokoneesta maksettavan hyvityksen. Lisäksi huolloissa voidaan helposti varustella etenkin omien merkkien käytettyjä koneita. AGCO Suomi on luotettava sopimuskumppani.


lähin aGCO Suomen myyjä palvelee kaikissa vaihtokoneasioissa

Ota yhteys lähimpään AGCO Suomen myyjääsi, kun tarvitset apua vaihtokoneasioissa. Saat esittelyn ja tarjouksen kaikista AGCO Suomen vaihtokoneista – oli kone sitten missä päin Suomea tahansa.

Lähin myyjäsi