Käytetyn traktorin osto-opas | Osa 2 / 5: Rahoitus

Suoran kaupan alennus vai vanha käytetty käsirahaksi?

Yksityiset traktorin myyjät eivät välttämättä ole innostuneita ottamaan vielä vanhempaa traktoria vaihdossa. Pienet ns. jobbarit voivat olla hyvinkin kiinnostuneita vanhasta koneesta, mutta hyvitys ei välttämättä ole kovin hyvä. Isot koneliikkeet ovat tottuneet ottamaan käytettyjä koneita vaihdossa ja hinta on varmasti markkinahinta.

Joissakin tapauksissa vaihdossa voi tarjota myös muita työkoneita kuten lava-autoja, maansiirtokoneita tai traktorin työkoneita. Yleensä koneliikkeet ovat kiinnostuneita sellaisista vaihdokeista, jotka ne saavat luontevasti myydä asiakkailleen, joten vene, hevonen tai moottoripyörä tuskin kelpaavat. (Kyllä, hevostakin on tarjottu vaihdossa…)

Onko järkevämpää myydä käytetty kone itse?

Tähän ei ole yksiselitteistä ja yleispätevää vastausta. Vaihtoehdoista kannattaa keskustella avoimesti traktorimyyjän kanssa. Mikä olisi suoran kaupan alennus, jos en tuokaan vaihdokkia, vaan myyn sen itse? Entä mikä on hyvitys vaihdokista? Ison koneliikkeen traktorimyyjä osaa kertoa kummankin vaihtoehdon ja tarjota vaihdokista käypäistä markkinahintaa.

Antamalla vanhan vaihdokin käsirahaksi koneliikkeeseen pääset helpolla etkä joudu näkemään vaivaa vanhan koneen myynnissä tai vastaamaan koneen kunnosta uudelle omistajalle.

pankkilaina omasta pankista

Jos oma asiakassuhde pankkiin ja vakuudet ovat kunnossa pankkilaina on yksi tapa rahoittaa traktorikauppa. Toisaalta lainamarkkinoilla on myös hyvin epämääräisiä toimijoita. Yksi traktorikaupan konkari muistaa esimerkiksi tapauksen, jossa asiakas tuli ostamaan traktoria mukanaan rahoitustarjous, jonka mukaan hän olisi maksanut 25 000 euron traktorista 48 000 euroa kahdessa vuodessa. Tietysti asiakas saa tehdä kuten haluaa, mutta varoituksen sana oli paikallaan.

Rahoitus koneliikkeestä

Koneliikkeen tarjoama rahoitus on usein edullisin ja yleensä aina helpoin tapa saada rahoitus käytetyn traktorin ostoon. Paperisota käy kätevästi. Isot, luotettavat koneliikkeet tarjoavat suomalaisten pankkien turvallisia lainaehtoja.

Koneliikkeet tarjoavat rahoitusta lähes kaikkiin myymiinsä käytettyihin traktoreihin. Joissakin tapauksissa aivan halvimpiin traktoreihin ei myönnetä rahoitusta. Monilla pankeilla on myös jokin yläikäraja, jota vanhemmille asiakkaille ei myönnetä rahoitusta.

Leasingia saa harvoin käytettyyn koneeseen

Käytettyjä traktoreita ei yleensä voi saada leasing-sopimuksella. Poikkeus voi olla jokin todella vähän käytetty ja hyvin huollettu traktori, joka on myynnissä saman merkin liikkeessä kuin uutena. Esittelykoneeseen voi yleensä saada leasing-sopimuksen.


LUE MYÖS NÄMÄ!


AGCO Suomen Konepörssistä löydät laajan valikoiman vaihtotraktoreita.

AGCO Suomen vahvuus vaihtokonemyyjänä on koko maan kattava verkosto. Vaihtokonekaupat voi tehdä oman, tutun traktorimyyjän kanssa tai suoraan siellä pisteessä, missä vaihtokone on tarjolla. Lähin myyjä voi myös helposti käydä arvioimassa tulevasta vaihtokoneesta maksettavan hyvityksen. Lisäksi huolloissa voidaan helposti varustella etenkin omien merkkien käytettyjä koneita. AGCO Suomi on luotettava sopimuskumppani.


lähin aGCO Suomen myyjä palvelee kaikissa vaihtokoneasioissa

Ota yhteys lähimpään AGCO Suomen myyjääsi, kun tarvitset apua vaihtokoneasioissa. Saat esittelyn ja tarjouksen kaikista AGCO Suomen vaihtokoneista – oli kone sitten missä päin Suomea tahansa.

Lähin myyjäsi