Käytetyn traktorin osto-opas | Osa 1 / 5: Käytetyn traktorin tarvekartoitus

Käytetyn traktorin tarvekartoitus ammattilaisen avulla

Käytetyn traktorin tarvekartoitus on hyvä aloittaa pätevän traktorimyyjän luona. Kokenut traktorimyyjä osaa kyselemällä selvittää tarpeet ja ehdottaa tarpeisiin sopivaa traktoria. Ison liikkeen myyjällä on iso valikoima käytettyjä traktoreita, joista hän voi ehdottaa parasta vaihtoehtoa. Yksityinen myyjä, joka myy yhtä ainoata traktoriaan, ehdottaa tietysti aina omaansa. Ison liikkeen myyjällä sen sijaan ei ole mitään syytä ehdottaa asiakkaan tarpeeseen sopimatonta traktoria. Koneliikkeen myyjällä on myös ennakkotieto myyntiin saapuvista vaihtotraktoreista ja hän voi panna tarpeita vastaavan koneen etsintään.

Mieti tarpeesi

milloin myyt käytetyn traktorin eteenpäin?

Mieti myös tulevia tarpeita. Kauanko aiot käyttää traktoria? Vaikka et tarvitse juuri nyt esimerkiksi täsmäviljelyominaisuuksia, niin tuletko tarvitsemaan niitä muutaman vuoden päästä.

Entäpä teho? Jos käytetty traktori jaksaa nyt juuri ja juuri vetää lietevaunua, niin pärjääkö se seuraavan lietevaunusi edessä. Työkoneet harvoin pienenevät ja työkoneen vaihto voi tulla esimerkiksi vaurioitumisen vuoksi eteen nopeammin kuin on alunperin suunniteltu. Ylimääräisen tehon kanssa yleensä pärjää kyllä, jos siihen vaan suinkin on ostohetkellä varaa.

käytetyn traktorin Jälleenmyyntiarvo

Jos ei aio pitää traktoria romuttamolle asti kannattaa myös miettiä sen jälleenmyyntiarvoa. Etenkin uudehkon käytetyn traktorin kokonaiskustannuksiin voi jälleenmyyntiarvo vaikuttaa huomattavasti. Vaikka ei itse kaipaisikaan ilmastointia, nelivetoa tai automaattiohjausvalmiutta, niiden puuttuminen saattaa vaikeuttaa traktorin myyntiä aikanaan. Uutena yleiset merkit pitävät parhaiten arvonsa myös käytettynä.


LUE MYöS NÄMÄ!


AGCO Suomen Konepörssistä löydät laajan valikoiman vaihtotraktoreita.

AGCO Suomen vahvuus vaihtokonemyyjänä on koko maan kattava verkosto. Vaihtokonekaupat voi tehdä oman, tutun traktorimyyjän kanssa tai suoraan siellä pisteessä, missä vaihtokone on tarjolla. Lähin myyjä voi myös helposti käydä arvioimassa tulevasta vaihtokoneesta maksettavan hyvityksen. Lisäksi huolloissa voidaan helposti varustella etenkin omien merkkien käytettyjä koneita. AGCO Suomi on luotettava sopimuskumppani.


lähin aGCO Suomen myyjä palvelee kaikissa vaihtokoneasioissa

Ota yhteys lähimpään AGCO Suomen myyjääsi, kun tarvitset apua vaihtokoneasioissa. Saat esittelyn ja tarjouksen kaikista AGCO Suomen vaihtokoneista – oli kone sitten missä päin Suomea tahansa.

Lähin myyjäsi